Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ –Καμίνια



Ο ναός της Αγίας Ειρήνης βρίσκεται στη περιοχή Μύλος των Καμινίων και είναι ο ωραιότερος κι ο πιο περιποιημένος ναός  του χωριού μετά την εκκλησία της Παναγιάς, την κεντρική εκκλησία του χωριού. Οι εργασίες οικοδόμησης του ναού άρχισαν το 1993 και ολοκληρώθηκαν το 2001,  χρονιά που έγιναν και τα θυρανοίξια του ναού.Ιδρυτής και δωρητής του ναού ο Γεώργιος Καραγιαννάκης.
Ο ναός χτίστηκε από τον Καραγιαννάκη σε εκπλήρωση ενός τάματος.Όταν το παιδί του δωρητή είχε αρρωστήσει σοβαρά εκείνος έταξε στην Αγία Ειρήνη την ίδρυση  ναού στα Καμίνια στη θέση «Μύλος». Το παιδί του με  αγιασμό από το μοναστήρι της Αγίας έγιανε και ο Καραγιαννάκης εκπλήρωσε το τάμα του.Ο Γεώργιος  Καραγιαννάκης αγαπούσε πολύ το ναό και τον φρόντιζε με περίσσιο ενδιαφέρον.Ο ναός αποτελεί κόσμημα για το χωριό. Νωρίς το απόγευμα ο Γεώργιος  Καραγιαννάκης σχεδόν κάθε μέρα πήγαινε στο ναό κι έψελνε τον εσπερινό, διάβαζε το ψαλτήρι, τους χαιρετισμούς, τις παρακλήσεις της Θεοτόκου.
Τον Αύγουστο  του 2009, ένα τετράχρονο κοριτσάκι καθώς πλησίαζε το ναΐσκο αργά το μεσημέρι στην απόλυτη ησυχία και ερημιά του μεσημεριού και ενώ η εκκλησία ήταν ερμητικά κλειστή και δεν υπήρχε στο Μύλο πουθενά ανθρώπινη παρουσία άκουσε ψαλμωδίες.Ψαλμωδίες ουράνιες.
-Άγγελος, είπε το παιδί. Ένας Άγγελος.
Ο χρόνος σταμάτησε. Μυσταγωγία.
Κάποιος άγγελος είχε κατέβει εκεί στην κορυφή του λόφου, στο Μύλο και δόξαζε με τις ουράνιες ψαλμωδίες του τον Κύριο.
Ένα σχεδόν μήνα αργότερα ο Καραγιαννάκης έφυγε από τη ζωή στην αγκάλη της Αγίας Βαρβάρας στα Καμίνια.
Ευαγγελία Χ.Λιάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου