Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τα εξωκλήσια της ΝΑ Λήμνου

Στις 12 Αυγούστου του 2013 στον Άγιο Σώζο Λήμνου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που διοργάνωσε ο "Σύλλογος Φυσίνης" με θέμα  "Τα εξωκλήσια της ΝΑ Λήμνου" παρουσία του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου,  Υπέρτιμου και Έξαρχου Παντός Αιγαίου Πελάγους Ιεροθεου. 
Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο Αντώνης Καραγιάννης, πρόεδρος του συλλόγου της Φυσίνης. 
Στην εκδήλωση η  κ. Ευαγγελία  Λιάπη μίλησε για τα πενήντα επτά εξωκλήσια των χωριών Καμινίων, Αγιάς  Σοφιάς, Φυσίνης και Σκανδάλης,τον τόπο,τον χρόνο,τη δομή,τις ιερές εικόνες,τους αγιογράφους,το κουλμπάνι,τα έθιμα αλλά και τις ιδαιτερότητες του κάθε εξωκλησιού ξεχωριστά.Έψαλλαν  και τραγούδησαν ο ιερέας Γεώργιος Βότσης και ο ιεροψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ. Δημήτριος Μπρατσιώτης. 

Θα  θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας όλο αυτό τον κόσμο που ήρθε από κάθε άκρη της Λήμνου για να παρακολουθήσει την εκδήλωση για "τα εξωκλήσια της ΝΑ Λήμνου" και θλιβόμαστε βαθύτητα γιατί εξαιτίας προβλημάτων με τα μηχανήματα του δήμου Μύρινας δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να προβάλουμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είχαμε ετοιμάσει για την εκδήλωση.
Ευελπιστούμε ότι σύντομα σε μια επόμενη εκδήλωση θα προβληθεί όλο αυτό το υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου